İŞKUR, işverenlere İş Başı Eğitim PROGRAMI İLE DESTEK OLUYOR!
İŞKUR, işsizlere istihdam ve işverenlere destek amaçlı İş Başı Eğitim Programı uyguluyor. 15 yaşını dolduran herkesin başvurabildiği İŞKUR İş Başı Eğitim Programlarından her yıl binlerce kişi yararlanıyor.
İŞKUR İş Başı Eğitim Programı; kuruma kayıtlı işsizlerin, kuruma kayıtlı işyerlerinde, sahip oldukları mesleki bilgileri uygulamalı olarak pekiştirmeleri, iş ve üretime yardımcı olmaları için tasarlanmış bir program olarak biliniyor. Böylelikle mesleki deneyimi ve iş tecrübesi olmayan kişiler mesleki deneyim kazanarak, kişilerin ve işyerlerin istihdamını arttırmak amaçlanıyor.
İş Başı Eğitim Programı Nedir?
15 yaşını doldurmak, İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmak, işverenin birinci veya ikinci derece kan hısımı, eşi ve son 3 ayda çalışanı olmama, program başlangıcından önceki son 1 ayda uzun vadeli sigorta kollarına ait primi yatırılmamış olma, iş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden yararlanmış bulunmak gibi şartları karşılayan herkesin başvurabildiği İşbaşı Eğitim Programı’nda, katılımcılara da günde 108,68 TL ödeme yapılıyor. Ödeme ücreti, kursiyerin öğrenci olması halinde 81,51 TL, işsizlik maaşı alıyorsa 54,34 TL oluyor. İşsizlik maaşı alan bir kişi; programa dâhil olduğu takdirde işsizlik maaşı kesilmiyor.
İŞKUR İEP BAŞVURULARI İÇİN GEREKLİ BELGELER
İşverenlerden İŞKUR İşbaşı Eğitim Programı’ndan yararlanmak için istenen belgeler şunlar: Talep dilekçesi, İşveren taahhütnamesi, Ön Talep Formu, İşveren türüne göre; ticaret sicil gazetesi, vakıf senedi, dernek tüzüğü, merkezin bulunduğu ile ait birlik veya oda kaydı belgelerinin aslı veya noter onaylı örnekleri veya işverenin hukuki durumunu gösterir belge. Son üç aylık sigortalı çalışan sayısını gösteren belge veya katılımcı adaylarının son üç aya ait sigorta dökümünü gösterir belge. İşverenin veya işverenin imzaya yetkili temsilcisinin imzasını gösterir belge.
Yukarıda listelenen belgelerle ikamet ettiğiniz ilde bulunan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri ile Hizmet Merkezlerine başvuruda bulunabilirsiniz.
Diğer yandan Program Süresi; Siber güvenlik, bulut bilişim, oyun geliştirme gibi alanlarda 9 ayı, bilişim ve imalat sektörlerindeki işyeri ve mesleklerde 6 ayı, diğer sektörlerde ise 3 ayı aşamıyor.
Ali Celal KAYMAK