Genel

OKÜ’DE PROJE KABUL SEVİNCİ YAŞANIYOR

Proje ile Fen ve Mühendislik bilimlerine yönelik katılımcılar ile yakın bilimlerden araştırmacılar öncelikli olmak üzere, uygulamalı alanlarda ve yakın disiplinlerde çalışmalarını sürdüren akademisyenler, doktora derecesine sahip araştırmacı, tez aşamasında doktora öğrencisi ve AR-GE çalışanlarının proje hazırlama ve uygulama konusunda, temel bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi amaçlanıyor.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi , Üniversite Sanayi İşbirliği Koordinatörlüğünün TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BIDEB) uhdesinde yürütülen “2237-B Proje Eğitimi Etkinliklerini Destekleme Programı’nın 2021 Yılı 2 Dönemi başvuruları ilgili mevzuat doğrultusunda konunun uzmanı danışmanlar/panelistler tarafından değerlendirilen Mühendislik ve Teknoloji alanında hazırlanan “Fen ve Mühendislik Alanında TÜBİTAK 2237-B Proje Yazma Eğitimi” başlıklı ve 1129B372100698 Numaralı başvurusu desteklenmeye hak kazandı.

Proje ile Fen ve Mühendislik bilimlerine yönelik katılımcılar ile yakın bilimlerden araştırmacılar öncelikli olmak üzere, uygulamalı alanlarda ve yakın disiplinlerde çalışmalarını sürdüren akademisyenler, doktora derecesine sahip araştırmacı, tez aşamasında doktora öğrencisi ve AR-GE çalışanlarının proje hazırlama ve uygulama konusunda, temel bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır. 

“Fen ve Mühendislik Alanında TÜBİTAK 2237-B Proje Yazma Eğitimi” ile OKÜ  Fen Bilimleri Enstitüsünde yer alan Mühendislik Fakültesi ve Fen Edebiyat Fakültelerinin Anabilim Dallarının doktora programı öğrencileri, çevre illerdeki üniversitelerin doktora yeterliliğini almış öğrencileri, Osmaniye ilinde yer alan 3 AR-GE Merkezi ve Adana İlinde yer alan 12 AR-GE Merkezi, Hatay İlinde yer alan 2 AR-GE Merkezi, Kahramanmaraş İlinde yer alan 12 AR-GE Merkezi, Gaziantep İlinde yer alan 11 AR-GE Merkezi çalışanlarından doktora yeterliliğini almış öğrencilere yönelik proje yazma ve farkındalık eğitimi gerçekleştirilecek olup yaygın etkisi mümkün olduğu kadar artırılmış olması amaçlanıyor.

Orta vadede ise gerçekleştirilecek eğitim etkinliği sonucunda; ülkemizin, bilimsel araştırma faaliyetleri bakımından, daha iyi düzeye ulaştırılmasına katkıda bulunulacak olup hazırlanan AR-GE projelerinin artmasını sağlamak hedeflenmektedir.

13-15 Ekim 2021 tarihlerinde planlanan etkinlik kapsamında, eğitimler “teorik” ve “uygulamalı” olarak Alanında uzman proje konusunda tecrübeli ve farklı disiplinlerden (Makine Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Kimya, Ziraat Mühendisliği, Bahçe Bitkileri) deneyim sahibi eğitmenler verilecektir. 

Eğitimciler
Prof. Dr. Ali Musa BOZDOĞAN (Çukurova Üniversitesi Tarım Makineleri ve Teknolojileri Mühendisliği)
Prof. Dr. Lale ÖZBAKIR (Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü)
Prof. Dr. Mustafa KELEŞ (Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü) 
Prof. Dr. Nesibe Ebru YAŞA KAFKAS (Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü)
Prof. Dr. Nigar YARPUZ BOZDOĞAN ( Çukurova Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Makine ve metal Teknolojileri Bölümü)
Prof. Dr. Sezai ERCİŞLİ (Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü)
Doç. Dr. Bülent YANIKTEPE (Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü)

Projenin yürütücülüğünü Üniversite Sanayi İşbirliği Koordinatörü ve aynı zamanda Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Bülent Yanıktepe yaparken Düzenleme Kurulunda Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Keleş, Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Adnan Bozdoğan, Mühendislik Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Osman Kara ve Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Ordu yer alıyor.

Hasan KILIÇ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Güvenlik için, Google Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları'na tabi olan Google'ın reCAPTCHA hizmetinin kullanılması gerekmektedir.