Genel

OKÜ’DE SEVGİ VE AŞK ŞAİRİ YUNUS EMRE ANLATILDI

Türk dili ve medeniyetinin temel taşlarından biri olarak anılan Sevgi ve Aşk Şairi Yunus Emre’nin hayatı, kişiliği, eserleri ve tasavvufi yönü üniversitemizde düzenlenen konferansta konuşuldu.

Osmaniye Korkut Ata  Üniversitesi Yaşama Değer Katanlar Kulübü ile Düşünce ve Münazara Kulübü tarafından düzenlenen ‘’Yunus Emre Bir Garip’’ başlıklı konferans, üniversitemizde gerçekleştirildi. OKÜ Rektörlük Büyük Salonda gerçekleştirilen etkinliğe üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çoşkun Özalp, dekanlar, MYO müdürleri ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Konferansın açılış konuşması, OKÜ Yaşama Değer Katanlar Kulübü Danışmanı Öğr. Gör. Dr. Emine Yılmaz Atik tarafından yapıldı. Atik, konuşmasında ‘’Yunus Emre konulu konferansı düzenlemekteki amacımız, genç arkadaşlarımızın hayatlarına bir nebze dahi olsa dokunabilmek ve onlarla bağ kurabilmektir.’’ dedi. Açılış konuşmasının ardından, öğrencimiz tarafından okunan Yunus Emre’nin ‘’Gel Gör Beni Aşk Neyledi’’ adlı şiiri katılımcıların beğenisini topladı.

Türk dili ve medeniyetinin temel taşlarından biri olan Yunus Emre’nin öne çıkan yönleri, kişiliği, insanlık sevgisi, hoşgörüsü ve eserlerinin ele alındığı konferansa, üniversitemiz Öğretim Görevlisi Dr. Fatma Aydın konuk konuşmacı olarak katkı sundu. Aydın, yaptığı sunumda Yunus Emre’nin hayatından anekdotlar ve eserlerinden örnekler vererek detaylı bilgiler paylaştı.

Konuşmanın devamında, ‘’Garip’’ kelimesinin anlamına değinen ve ilgi çekici sosyolojik çıkarımlarda bulunan Öğr. Gör. Dr. Fatma Aydın, ‘’Kişi ait olduğu ortamdan farklı bir ortama geçtiğinde orası onun için gurbettir. Yani, ortamda sosyal kabul görüp sevgiyle kucaklanmamışsa o kişi içindeki ışığı ortaya çıkaramaz ve bu durumda, o kişi ‘Garip’tir. Yunus Emre de döneminin dili Farsça olmasına rağmen şiirlerini Türkçe yazmış ve sayısız şairi etkilemiştir. O, kendisini şiirlerinde ‘Derviş Yunus’, ‘Dertli Yunus’, Aşık Yunus’, ‘Kul Yunus’, ‘Biçare Yunus’ ve ‘’Garip Yunus’’ olarak tarif eder.’’ şeklinde belirtti.

Etkinliğe katkılarından dolayı Öğr. Gör. Dr. Fatma Aydın’a ve konferansın koordinasyonunu sağlayan öğrenci kulüplerimizin danışmanlığını yürüten Öğr. Gör. Dr. Emine Yılmaz Atik ile Arş. Gör. Şeyma Geçioğlu’na çiçek ve teşekkür belgesi takdim edildi. Etkinlik, günün anısına çekilen toplu hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

OKÜ basın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Güvenlik için, Google Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları'na tabi olan Google'ın reCAPTCHA hizmetinin kullanılması gerekmektedir.